De Hooge Stoep ook voor uw biologische wijn

Biologische wijnen

Ook voor biologische wijn kunt u bij de Hooge Stoep terecht.

Druivenblad

Ons assortiment wijn is beperkt maar lekker!

Zo hebben we uit Spanje, Alicante de wijnen van de Bodega de Pinoso.

 

De rode Flos de Pinoso

De rode Flos is een heerlijke en toegankelijke wijn, die door veel mensen lekker wordt gevonden. Nicolaas Klei liet zich opvallend lovend uit over deze rode én ook de witte Flos. Hij benoemde beide wijnen tot omfietswijn in zijn Omfietswijnengids 2014. De rode Flos is gemaakt van monastrelldruiven en heeft een mooie helderrode kleur met purpertinten en is heerlijk fruitig, met aroma's van rood fruit. 

Slechts € 4,99 per fles (0,75 l)       

De witte Flos de Pinoso

 "De witte Flos is expressief en zuiver met veel fruit. Banaan, peer, mineralen, heel modern. Nieuwe wereld-stijl, opwekkend, verfrissend en goed vol. Mild voor een droge wijn, maar ook precies genoeg frisheid. Heel mooi getroffen stijl, past heel goed in ons land." Gemaakt van de druiven airen en macabeo. 

Ook slechts € 4,99 per fles. (0,75 l.)

De Bodega heeft sinds dit jaar een nieuwe rode wijn ontwikkeld: de Pontos Cepa 50. Deze wijn kreeg van Hamersma in zijn gids voor 2014 een 8+!

Pontos Cepa 50: "Ook hier zie je dat ze bij Pinoso hun draai echt hebben gevonden. De wijn is uitbundig fruitig en heeft elegantie, naast de warmte en intensiteit. Mooi gedefinieerde kruidigheid, prettig vol, warm, maar niet zwaar of log. Een moderne wijn die de elegante en zorgvuldige, met overleg gemaakte stijl van Zuid-Spanje laat proeven. Goed getroffen stijl, dit vinden veel mensen lekker!"

Wijnvaten Bodega de Pinoso

€ 6,35 per fles (0,75 l.)                              

 

 

 

Voor foto's van het bezoek aan de Bodega:  http://woneninspanje.wordpress.com/page/7/

Frankrijk

Cuvée Friande van de Domaine Vieux Chène 

Rode wijn. Sappig en vol. Heel veel kersen en bessen. Stevig maar met vriendelijke tannines. 90% grenache- en 10 % syrahdruiven. Côtes du Rhone.

€ 6,55 per fles (0,75 l.)

 

Olijfolie Extra virgine Salvagno

Zachte Italiaanse olijfolie extra virgine uit Verona   € 14,50  (1 liter)