Keltisch zeezout

Al  eeuwen zijn de goede eigenschappen van Keltisch zeezout bekend. Keltisch zeezout van Breizh uit Bretagne bevat zo'n 85 verschillende mineralen en sporenelementen. Bovendien is de smaak van Keltisch zeezout heerlijk zacht.

Alle koeien hebben zout nodig (welke dieren eigenlijk niet) en onze dieren hebben altijd zoutlikstenen (industrieel zout, geperst in blokken van 10 kg.) en verschillende soorten mineralenlikstenen tot hun beschikking. Bovendien krijgen ze 2 keer per jaar mineralenbolussen. Toch hadden we steeds het gevoel dat het nóg beter kon.

Sinds september 2013  hebben ze Keltisch Zeezout tot hun beschikking. Het zout ligt los in emmers en de dieren kunnen opnemen als ze er behoefte aan hebben. En dat hebben ze. Zelfs de jongste kalveren staan regelmatig op een zoutklontje te kauwen. 

Keltisch zeezout in de worst 

Omdat we zélf het Keltisch zeezout zo lekker vinden hebben we besloten om in al onze gekruide vleesproducten i.p.v. gewoon zout of slagerszout keltisch zeezout te doen. De kleur van het vlees is dan misschien minder vurig rood, maar de smaak des te beter.

Keltisch zeezout in de winkel

In de boerderijwinkel hebben we kiloverpakkingen Keltisch zeezout te koop! Ook hebben we kleine molentjes met daarin puur keltisch zeezout, keltisch zeezout en bio. zeewier, keltisch zeezout met spirulina.