Nieuws

De afgelopen jaren hebben we alle jonge stieren laten castreren: tot dit jaar. Twee jonge stiertjes, zonen van HAKKA, hebben we niet gecastreerd en, middels dna-materiaal van een paar staartharen, in Frankrijk laten onderzoeken op hun erfelijke eigenschappen. De uitkomsten waren verrassend! Binnenkort zullen we de resultaten én wat foto's van deze jonge stieren op onze website zetten.

 

Dagelijks lezen we de weblog van onze vrienden in Spanje. Vorige week waren ze een paar dagen in Nederland en konden we een middagje bijpraten met als gevolg: een column over de Hooge Stoep! Mét mooie foto's van de vaarsjes én Jan tussen de oudere koeien en Fanfaron.

http://woneninspanje.wordpress.com/

Geïnspireerd door Cokky en Edwin hebben we nu ook een facebookpagina voor de Hooge stoep gemaakt:

http://www.facebook.com/#!/pages/Hooge-Stoep/177837889003622

Deze maand is een nieuwe fokstier op ons bedrijf gearriveerd. Hij "luistert" naar de naam: Fanfaron. Wat zoveel betekent als: blaaskaak, opschepper. Gelukkig lijkt hij zijn naam geen eer aan te doen! Fanfaron komt uit de Mayenne en is vervolgens op het stieren-teststation Lanaud geweest waar hij het predikaat Reproducteur Jeune toebedeeld kreeg. Zodra we een geschikte (buiten) foto van hem hebben zullen we hem toevoegen aan onze stierengalerij. (boerderij - fokkerij)

Om u nog beter van dienst te zijn, kunt u vanaf 1 november bij ons ook pinnen! 

Met dank aan de Jachtcombinatie, géén jonge reeën in de maaimachine!

Reeën verjagen

De avond vóór het gras eraf werd gemaaid hebben een paar jagers van de Jachtcombinatie stokken met vlaggen in het maailand gezet. Er is gezien dat er in ieder geval 2 moeders met kalveren het hooiland uit zijn gelopen. Tijdens het maaien is er nog een ouder kalf uitgelopen.

Natuurvoedingswinkel Markander in Emmen heeft sinds juni 2011 ons Limousinvlees in hun vriezer! Ook leveren we varkensvlees aan Markander.

Zonnepanelen geïnstalleerd! Aangekocht via burgerinitiatief "Wijwillenzon.nl"

Zonnepanelen op stal Hooge Stoep

Het vlees van de Hooge Stoep is ook te koop bij:

De Vierslag, Noorderhoofddiep 28a in Nieuweroord. Biologische verse groente en fruit, zuivel brood, droogwaren én vlees. Vrijdag's de hele dag geopend.

De EKOnoom, dé Biologische bezorgwinkel van Noord-Nederland. www.ekonoom.nl